GTS winnaar van de lean and Green award

GTS ontving samen met 7 andere bedrijven de Lean and Green award uit handen van Europees parlementslid Philippe De Backer. Deze bedrijven startten in oktober vorig jaar – begeleid door het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) – met het opstellen van een plan van aanpak om de CO2-uitstoot in hun transport- en logistieke activiteiten met minstens 20% te reduceren binnen een periode van vijf jaar.

inzet op spoor en binnenvaart

De maatregelen in de plannen van aanpak zijn zeer divers: van investeren in een groener wagenpark over beter bundelen van goederen tot het vervangen van diesel heftrucks door elektrische. 3 van de 8 winnaars zetten in op een groene ‘modal shift’: Imperbel/Derbigum gaat goederen naar Italië per spoor in plaats van per truck vervoeren, Chevron laat grondstoffen leveren via binnenschip in plaats van over de weg en ook André Celis zet volop in op binnenvaart. Nick Celis: “Wij vervoeren jaarlijks 30.000 ton verpakte bouwmaterialen via het water. Dit komt overeen met 1.500 vrachtwagenritten of een file van 300 meter vrachtwagens die elke dag niet op de ring van Leuven staat”.

Ook de tweede haven van Vlaanderen Lean and Green

In december 2013 werd het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen gelauwerd. Vanaf vandaag mag ook Havenbedrijf Gent zich Lean and Green noemen. Een van hun belangrijkste maatregelen is het plan om walstroompunten op 2 locaties in de haven te voorzien, gericht op binnenscheepvaart. “Schepen die aan de kade liggen en elektriciteit nodig hebben voor het klimatiseren van de lading of voor de leefruimtes laten hun diesel generator(en) in deellast draaien. Wanneer walstroominstallaties het elektriciteitsverbruik volledig overnemen, kan meer dan 40% bespaard worden op de CO2-uitstoot en ook de geluidlast vermindert sterk”, verduidelijkt Daan Schalck, CEO Havenbedrijf Gent.

Kaap van 50 koplopers overschreden

Sinds de start van het programma in Vlaanderen zijn er al 52 bedrijven – Lean and Green koplopers – die een haalbaar en goedgekeurd plan opmaakten om minstens 20% CO2-uitstoot te besparen in hun transport- en logistieke activiteiten. Dit maakt van Vlaanderen, na Nederland, met voorsprong de tweede grootste Lean and Green regio. En het stopt hier niet. 13 mei ging een nieuwe groep van 10 bedrijven samen met het VIL van start. De grote belangstelling van bedrijven voor dit vrijwillig programma toont dat de logistieke sector zijn verantwoordelijkheid neemt om zijn activiteiten te verduurzamen.