Tracking software van Sensolus

Meten is weten. In een transportlandschap dat steeds complexer wordt, toch transparantie en veiligheid blijven garanderen: dat is onderdeel van de missie bij Group-GTS. In Sensolus vonden we de geschikte partner om onze doelstelling waar te maken. De tracking software zorgt voor de exacte whereabouts van al het materiaal. Niet alleen van onze trailers en chassis zelf dus, maar vooral van de lading. Want waar de trailer is, daar zitten de goederen van onze klanten ook. En die verdienen de allerbeste opvolging.

Transparantie en veiligheid garanderen
in een steeds complexer transportlandschap:
In Sensolus Tracking Software vond Group-GTS de ideale tool.

Trailers en chassis in het vizier

Om de controle te behouden over een groeiende vloot is zichtbaarheid essentieel. Onze trekkers volgen we bij Group-GTS al geruime tijd via de boordcomputer met het ingebouwde locatiesysteem. Zolang een trailer of chassis niet losgekoppeld wordt, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar zodra de trailer of het chassis achterblijft, is met de truck ook het tracking systeem weg. Een tijd geleden ontstond dus de nood aan een apart volgsysteem voor onze opliggers en chassis.

Een goede oplossing lag niet meteen voor het grijpen. Een paar jaar geleden was de technologie duidelijk nog niet ver genoeg ontwikkeld. Nu die op punt staat, is Group-GTS meteen op de kar gesprongen. We analyseerden grondig de mogelijkheden van de verschillende aanbieders, waarna we besloten om te kiezen voor het trackingsysteem van Sensolus. Aan de uiteindelijke kickoff, begin 2019, gingen 6 maanden van doorgedreven tests vooraf.

Veilig, efficiënt en futureproof

In een transportlandschap waar IT een steeds grotere rol speelt, is het belangrijk om de juiste tools in handen te hebben. Met Sensolus zet Group-GTS alles in op veiligheid, efficiëntie èn transparantie. Dat we de gegenereerde data ook aan onze klanten ter beschikking kunnen stellen, gaf voor ons de doorslag. Laat de toekomst maar komen – Group-GTS is er klaar voor.