Perbericht GTS Van Aerde 168

Group-GTS uit Tessenderlo heeft per 3 mei 2016 de firma Gebroeders Van Aerde (Kallo) overgenomen. Van Aerde is gespecialiseerd in containertransport, transport met huifwagens en met diepladers en ontwikkelt ook multimodale alternatieven. Volgens Group-GTS zullen de activiteiten van de verschillende bedrijven geïntegreerd worden. De krakteristieken van de twee familiebedrijven bieden een mogelijkheid voor het opbouwen van een succesvolle toekomst. De overname breidt het netwerk voor conventioneel vervoer uit in West-Europa en is dat is ook het geval voor containertransport. In Kallo beschikt Van Aerde over een site met 35.000 m2 overdekte opslagruimte en een vloot van 25 trekkers. Na de overname heeft de groep GTS nu 350 trekkers, 500 getrokken voertuigen en een logistiek park van 40.000 m2.

Kris Verellen, communicatieverantwoordelijke van Group-GTS, verduidelijkt ons de motivatie achter deze nieuwe overname (na die van TDS twee jaar geleden) : “Wij waren op zoek naar oplossingen om onze groep te versterken. De overname van Van Aerde was een mooie gelegenheid om meer dan één reden. Wij hadden nog geen vestiging op Antwerpen Linkeroever en de site van Van Aerde, in de nabijheid van het Deurganckdok, benatwoordt perfect aan onze verwachtingen. Daarnaast is de geografische spreiding uitstekend. Tot hiertoe was Group-GTS sterk actief in Duitsland, Luxemburg en het noordoosten van Frankrijk, maar met Van Aerde kunnen we nog veel beter Oost- en West-Vlaanderen afdekken en het noorden van Frankrijk. Bovendien waren de logistieke activiteiten ontwikkeld voor Van Aerde, ondermeer het strippen van containers, interessant voor ons.”
Op de vraag of daarmee de overnamehonger van de familie Geybels voorlopig gestild is, antwoordt onze gesprekspartner voorzichting: “Wij plannen op dit moment geen andere acties, maar onze wil om te groeien blijft aanwezig. Wij willen een grote logistieke partner worden en de positie van de groep verder uitbouwen.”

Bron: MMM Business Media

MMM Business Media