Meet Kevin Vreys
van chauffeur tot coördinator Benelux

HR manager Britt De Wilde haalde het al aan: ‘the sky is the limit’ bij Group-GTS als je je eigen carrière in handen neemt en durft te springen. Sprekend voorbeeld hiervan is Kevin Vreys. 10 jaar geleden begonnen als chauffeur bij het toenmalige TDS in Tessenderlo en intussen coördinator Benelux bij de transportgroep. In die tijd zag hij de groep groeien, professioneler en internationaler worden. Maar steeds binnen de context van een warm familiebedrijf.

Toen in 2018 een job op de planning vrij kwam, greep Kevin zijn kans. Hij trok zijn stoute schoenen aan en ging in gesprek met het management. Zij hadden duidelijk oor naar zijn verhaal en niet veel later was de carrièreswitch beklonken. Met evenveel passie als destijds op de baan. De planner is duidelijk: “Ben (Geybels – CEO) gelooft enorm in zijn mensen. Ik ben dan ook heel erg dankbaar voor de kansen die ik krijg binnen de groep.”

De mannen mogen me uit bed bellen

Het grote voordeel van de jaren als chauffeur? Ongetwijfeld de voeling met de job, wat bij vele jonge planners wel eens ontbreekt. “Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om gehoord en geholpen te worden. Dus mogen de mannen me uit bed bellen als ze problemen hebben. Ik zal er alles aan doen om hen op weg te helpen als ze bijvoorbeeld een trailer niet vinden,” legt Kevin uit. “Nadeel in het begin was wel dat ik 1 van hen was geweest en dat ze me dus ook gingen testen en kijken hoe ver ze konden gaan. Maar die fase is intussen achter de rug,” gaat hij door.

Vreys begon na zijn overstap als exportplanner, maar is intussen coördinator Benelux. En zie Benelux gerust erg ruim, want ook Noord-Frankrijk en de Duitse grensstreek vallen hieronder. Dagelijks zijn er 56 chauffeurs die hij de baan op stuurt, gaande van interne shunting tot dagtransporten. “Ik ben enorm trots op hen, ze staan elke dag voor ons klaar. Ik wil er op mijn beurt ook zijn voor die mannen,” zegt Kevin over zijn collega’s.

De business van de vaste klanten van Group-GTS boomt, wat ook voor de chauffeurs en planning extra werk meebrengt. Dus is het voor Kevin alleen niet meer haalbaar en is de groep dringend op zoek naar een extra collega. Die moet vooral flexibel zijn en stressbestendig. Essentieel is een passie voor het vak en die is veel belangrijker dan de opleiding. Een planner moet logisch denken en natuurlijk moet er ook een klik zijn met de collega’s.

Het is duidelijk dat Kevin zijn job graag doet en een grote voeling heeft met wat er leeft binnen Group-GTS. Maar dit hoeft geen eindpunt te zijn voor de ambitieuze planner, die een toekomst in externe sales niet uitsluit. Maar die stap is nog niet voor meteen, want zijn huidige job zorgt nog elke dag voor spanning. Die onverwachte gebeurtenissen heeft hij nodig, want voor hem moet het leven spannend blijven. Op zijn scherm prijkt dan ook een quote van Tom Hanks uit Forrest Gump: “Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

Meervoudig Europees kampioen

Planner is geen 9 to 5 job, maar als Kevin niet aan het werk is, gaat zijn vrije tijd naar zijn vrouw en twee kleine kindjes. Oh ja en zijn 150 sierkippen op Brahma-Farm Terlaak. Met zijn paradepaardjes kroonde Vreys zich al tweemaal tot Europees kampioen. In het najaar komt dat EK zowaar naar Tessenderlo. En alsof dat nog niet genoeg is, zingt hij ook nog de longen uit zijn lijf bij ambiance duo de Lu’kes. Sfeer verzekerd dus als je het kantoor mag delen met Kevin.

Ben jij flexibel,
stressbestendig én heb je bovendien
een passie voor transport?

Misschien ben jij dan binnenkort de nieuwe collega van Kevin.

werken bij Group-GTS