Meet Ben Geybels
CEO met beide voeten stevig op de Kempense grond

Group-GTS is de afgelopen tijd flink gegroeid en toch willen we het menselijke karakter niet uit het oog verliezen. Want met dat menselijk kapitaal staat of valt je onderneming. Dat weet CEO Ben Geybels als geen ander en hij benadrukt het graag.

Ben staat met beide voeten stevig op de grond, tussen zijn werknemers. Hij weet wat er leeft op de werkvloer, want hij begon ooit zelf als mekanieker en dispatcher binnen de groep. Vrijheid en zelfstandigheid staan voor de bedrijfsleider centraal. Daarvoor het nodige kader scheppen en de contouren afbakenen zijn de grote uitdagingen vandaag.

Group-GTS is een dynamisch, no-nonsense transportbedrijf, waar medewerkers de kans krijgen om zich te ontplooien en te groeien. Maar ze moeten zelf durven springen, kritisch zijn en processen aankaarten bij hun team lead. “Leer van een nederlaag! Durf spreken tegen je meester, benut elke kans om het beter te doen en vraag die kans ook”, aldus Ben.

Ontplooien en groeien, betekent ook investeren in dat menselijk kapitaal, opleidingen en coaching voorzien, intern en extern. De transportgroep wil jongeren actief coachen in hun zoektocht naar timemanagement, want baas zijn van je agenda leer je niet op school, wel op de werkvloer.

Menselijk kapitaal staat centraal

Hoe de dag van een CEO eruit ziet? Ben: “Dat is 60% bezig zijn met mensen, de andere 40% bestaat uit aankoop, klanten, strategie, duurzaamheid en fleet. Als CEO ben ook ik slechts een passant en moet de focus liggen op de toekomst van de firma en de volgende generatie. Als wij niet meegroeien, verdwijnt onze relevantie. We moeten een gezonde ambitie koesteren en beseffen dat we ook groeipijnen kennen, en ons daarin laten bijstaan door de juiste (externe) mensen indien nodig.” De focus op de toekomst, die is opgebouwd rond drie pijlers: menselijk kapitaal, digitaliseren en sustainability.

We weten als geen ander dat de transportsector geen 9 to 5 business is. De focus op het menselijke moet centraal blijven staan. Nu en dan loskoppelen van de werkvloer is belangrijk, ook voor een bedrijfsleider. Voor Ben zit dat in de kleine dingen: een uitje met de kids, een wandeling met de honden en engagement in lokale initiatieven. Voor Group-GTS geen grote sponsorcontracten, maar steun aan kleine, Kempense en Limburgse verenigingen en initiatieven, voor wie we effectief verschil kunnen maken.

Ben jij niet bang om te springen?

Group-GTS is op zoek naar jou.

werken bij Group-GTS