Let’s move forward

Jouw droomjob klinkt in een notendop als volgt: gevarieerd, commercieel en volop klantencontact. Lees dan vooral verder… want dan is een job als Forwarder Conventioneel Transport vast iets voor jou. Natuurlijk komt er veel meer bij kijken, en wie licht dat beter toe dan Senior Logistics Trader, Hille-Jan De Jong.

Forwarder Conventioneel Transport, iets voor jou?

Het team van Hille-Jan bestaat uit 4 collega’s, die dagelijks voor klanten op zoek gaan naar transportcapaciteit doorheen heel Europa. Elk voor zijn dedicated klantenportefeuille en/of regio. In het geval van Hille-Jan is dat Scandinavië, UK, Zwitserland en Duitsland. Daar waar dat bij zijn start nog een heel klein deel uitmaakte van het werk, is dat vandaag de grootste brok. Dat is ook meteen het mooie aan Group-GTS, de groeimogelijkheden, de kansen die je krijgt om grenzen af te tasten en ze waar mogelijk te verleggen.

Geen gekke werkuren binnen het team van Hille-Jan. Als je alles goed organiseert, geraak je er binnen de vooropgestelde kantooruren. Wat niet wegneemt dat hij in uiterste nood steeds bereikbaar is voor klanten en collega’s. Flexibel zijn, klinkt cliché, en toch is het als forwarder een erg belangrijke eigenschap. De markt wijzigt zo snel en is niet meer te vergelijken met 2000, toen Hille-Jan pas startte als trader. Steeds bijleren en snel schakelen is key. Denk maar aan stijgende dieselprijzen, een woelige tijd in Oost-Europa of heel actueel, de introductie van de European Mobility Package.

Hoe de werkdag van een forwarder er doorgaans uitziet? Starten, met een kop straffe koffie natuurlijk, dat is ook hier niet anders. Planning wordt bekijken, transporteurs worden gecontacteerd, optimale combinaties gemaakt. Communicatie staat centraal, niet alleen met klanten, ook intern met collega’s. Dagelijks is er meermaals overleg met de planning van de eigen wielen, om ook die optimaal in te zetten. Dat nauw contact is noodzakelijk, want het systeem spreekt niet voldoende om het overleg tussen mensen weg te nemen.

Hands-on boven ervaring

Je leest het al, Hille-Jan en z’n team zoeken dus een extra man of vrouw in het team die allround is, van aanpakken weet en zelfstandig kan onderhandelen over prijzen. Ervaring in de transportsector is geen must, veel belangrijker is dat je hands-on bent. Zo studeerde de Senior Logistics Trader zelf chemische technologie en heeft hij een achtergrond bij de Nederlandse land- en luchtmacht. Daarna rolde hij de wereld van transport binnen.

De Group-GTS bedrijfswaarden – Communication, Operational Excellence, Customer Centricity & Attitude – draagt het forwarding team hoog in het vaandel. Deze company values geven ze graag mee aan nieuwe medewerkers, als stevige kapstok of houvast bij de opstart.

Word jij onze nieuwe Forwarder?

Mail naar vacature@group-GTS.com