Kraanwagens in de kijker

Het nieuwste wagenpark, ervaren chauffeurs en excellente logistieke ondersteuning… met deze mix biedt Group-GTS aan klanten de grootste service. We investeren continu in mensen en materiaal en spelen zo een voortrekkersrol binnen transport en logistiek binnen de Benelux en ver daarbuiten. Het mooiste bewijs is onze recente investering in extra kraanwagens voor onze kraanwagenchauffeurs. Zo kunnen we nog beter tegemoetkomen aan de noden van ons cliënteel.

Multi-inzetbaarheid van een kraanwagen:

De kraanwagens van Group-GTS zijn dagelijks onderweg van fabrikant tot eindklant.
Ze zijn uitgerust met een loopkraan en dit heeft zo zijn voordelen om materialen op zelfs de moeilijkste locaties te leveren.

“De kraanwagens worden bij ons vooral ingezet voor bouwmaterialen, buitenbetegeling, klinkers, en allerhande tuinconstructiematerialen”, vertelt Tom Nelissen, verantwoordelijke Benelux- en exportplanning bij Group-GTS. “Deze goederen laden we bij de fabrikant en lossen we op de werf of bij particulieren.
We zijn veel onderweg naar openbare werken en we moeten vaak leveren op plaatsen waar geen materiaal voorzien is om de wagen te lossen.
Daar kunnen onze kraanwagenchauffeurs dan zelf leveren, zonder tussenkomst van de klant.
Dit doen we over gans België, maar ook in Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk.”

Momenteel zijn er 4 kraanwagens in gebruik, maar dat is onvoldoende om aan de stijgende vraag te voldoen.
Daarom zijn er ondertussen 3 nieuwe kraanwagens besteld.

Kraanwagenchauffeurs gezocht

Het werk neemt toe en daar komt de expertise van onze kraanwagenchauffeurs goed van pas. Er zijn trouwens nog steeds vacatures voor enthousiaste chauffeurs. “Wie een kraanwagen wil besturen, moet in het bezit zijn van een geldig CE-rijbewijs”, gaat Tom verder. “Ook dient een kraanwagenchauffeur een opleiding te volgen en proeven af te leggen om met de kraan te kunnen en mogen werken. Verder zijn technisch inzicht en vooral veel gezond verstand belangrijk om problemen gepast en accuraat te kunnen oplossen.”

Als kraanwagenchauffeur ben je echt een meerwaarde, zowel voor de klant als voor Group-GTS. We investeren en geloven in onze medewerkers. En dat beamen onze chauffeurs.

“Toen ik hier als kraanwagenchauffeur aan de slag wilde gaan, had ik helemaal geen ervaring”, zegt Danny Van Den Putte. “Op kosten van Group-GTS heb ik mijn code 95 en de vereiste attesten behaald. Ik mocht ook 3 weken met een andere chauffeur meerijden, dus ik heb alle kansen gekregen om me in te werken.

Maar er is meer, zoals de jobinvulling. Die is zeer variabel en dat houdt het boeiend. “Na 17 jaar ervaring als chauffeur, koos ik er vorig jaar voor om met de kraanwagen te gaan rijden”, gaat Patrick Lemmens verder. “Daar heb ik nog geen spijt van, want geen enkele dag is dezelfde.

Ik zie altijd andere klanten en kom in verschillende steden voor levering op openbare werven. Het lossen in een stad vraagt wel wat stressbestendigheid. Het is er druk, je moet geconcentreerd blijven. De kraan is trouwens open, dus je zit volop in openlucht.”

“Het mooie is ook het materiaal waarmee wij werken”, voegt Bart Toelen toe. “De kraanwagens zijn prima uitgerust en nu zijn er zelfs nog nieuwe op komst. Dit alles in combinatie met de goede ondersteuning van onze planner en onze zelfstandige manier van werken maakt dat kraanwagenchauffeur voor mij de ideale job is. We kunnen ons werk zelf verdelen, we ervaren geen druk.”

Erwin Clerinx is het daarmee eens. “Sinds een jaar heb ik mijn attesten op zak en ik vind het beroep van kraanwagenchauffeur geweldig. Je mag geen schrik hebben van slecht weer en best ook geen hoogtevrees, want we werken zo’n 3 m van de grond. Het is geweldig om op zo veel verschillende plekken in België en daarbuiten te komen. Group-GTS vertrouwt enorm op ons en dat voelt goed. Ze ondersteunen wanneer het nodig is, maar verder werken wij zeer zelfstandig.”

Bij extreme weersomstandigheden gebeurt het dat een kraanwagenchauffeur wordt ingezet voor ander werk, bijvoorbeeld voor transport met bachetrailers. Logisch, want veiligheid is naast het investeren in mensen nog zo’n belangrijke pijler bij Group-GTS.

Wij zoeken nog steeds kraanwagenchauffeurs!

Bekijk de vacature en solliciteer

kraanwagenchauffeurs