In no time van student tot vaste GTS-ers:
Arno Duijsters & Wout Blockx weten van aanpakken

 

In rechte lijn van de schoolbanken naar Group-GTS, het is niet veel jongeren gegeven. Maar deze twee gasten speelden het klaar. Na hun opleiding aan de Thomas More hogeschool in Geel en een geslaagde stage, stappen ze bij ons het professionele leven in.

Kunnen jullie even toelichten wat jullie juist gestudeerd hebben?

Arno: “In eerste instantie had ik geen affiniteit met logistiek of zo. Maar na een introductie in verschillende richtingen, leek de bachelor Logistiek me de meest interessante optie. Achteraf gezien, zou ik het zo opnieuw doen. Wel zou er iets meer praktijk aan bod mogen komen. Al is het maar om te proeven van het bedrijfsleven in de eerste jaren van de opleiding.”

Wout: “In mijn geval lag dat iets anders. De tweejarige graduaatsopleiding Logistiek & Transport is sowieso al meer praktijkgericht. En we deden ook heel wat bedrijfsbezoeken. Dat is ook hoe ik bij Group-GTS terecht kwam. Uit het één volgde het ander, van bedrijfsbezoek tot kijkstage, stage en nu een eerste job.”

Arno, hoe kwam jij bij Group-GTS terecht?

Arno: “Dat was eerder toevallig. Een stageplaats vinden was het afgelopen jaar door corona een hele uitdaging. Op het stageportaal van de school kwam ik onder meer Group-GTS tegen. Hun opdracht sprak me het meeste aan en dus was de keuze snel gemaakt.”

Welke kansen kregen jullie de afgelopen maanden tijdens jullie stage?

Wout: “Theorie omzetten naar praktijk! Op dag 1 kom je binnen met schoolse kennis en op korte tijd leer je zoveel. In verhoogd tempo, een hele uitdaging. Ik begon met orderinput en groeide geleidelijk door tot planner. Alle stappen doorlopen, is dé perfecte manier om collega’s beter te begrijpen, fouten op te vangen en oplossingen te zoeken.”

Arno: “Ik mocht onder Roel (Smets) een project voor Ineos uitwerken, een actieplan om veiligheidsprestaties te verhogen. Enkele van die acties waren het schrijven van een one pager, een routeanalyse maken en een informatiemap voor in de cabine van de vrachtwagen. Als het ware een stappenplan voor chauffeurs. Dat project mocht ik aan de klant presenteren en het was ook meteen mijn eindwerk. Een hele verantwoordelijkheid.”

Wout ging meteen aansluitend op zijn stage aan de slag in Ham. Tijdens de zomermaanden maakt hij deel uit van het Benelux container planning team van Wouter (Vanheuckelom). Arno start straks op 1 september als trainee in Tessenderlo. Dat de twee een mooie toekomst zien bij Group-GTS, steken ze niet onder stoelen of banken.

Arno: “Group-GTS geeft je de kans om zelfstandig en oplossingsgericht te denken. Die kans moet je natuurlijk wel grijpen. Tijdens mijn stage ontdekte ik dat projectwerk me goed licht en daar zou ik me in de toekomst in willen specialiseren. Oplossingen aanreiken aan collega’s.”

Wout: “Het mooie aan Group-GTS is dat ze open staan voor ambitie en groei. Op korte tijd leerde ik zoveel bij. Elke dag ontdek je nieuwe dingen, dat is zelfs zo voor collega’s die hier al tien jaar werken.”

De twee zijn unaniem over de collegialiteit en de warmte die ze bij Group-GTS voelden vanaf dag 1. Er heerst volgens hen een losse sfeer, wat je als student meteen gerust stelt. En toch uiterst professioneel. Collega’s staan klaar om je te helpen, zelfs afdelingsoverschrijdend.

Ook interesse in een stageplaats bij Group-GTS?

Contacteer ons