Group-GTS waardeert de inzet van alle werknemers.
Vandaag aan het woord: containerchauffeur Peter Purnot

Peter Purnot is van vele markten thuis. 61 jaar oud, ervaren rot in het vak, maar bij Group-GTS voelt hij zich in de fleur van z’n leven. Twintig jaar geleden beet de truckchauffeursmicrobe voor het eerst in zijn vel. Maar Purnot had er daarvoor ook al een andere carrière op zitten. Lees hieronder het relaas van een interview dat zich afspeelde in, hoe kan het ook anders, de GTS-truck van Peter Purnot.

“Group-GTS is mijn werk, maar ook m’n hobby”

Traiteur

Pakketdienst

De Limburger steekt meteen van wal: “Ik ben mijn professionele leven gestart als cafetaria-uitbater van een sporthal. Dit combineerde ik met een bijberoep als traiteur. Om een lang verhaal kort te maken: na een aantal jaren had ik mezelf meer en meer opgewerkt en was ik eigenaar van vier horecazaken. Zoals iedereen weet is de horeca een erg zware stiel. Dag en nacht was ik aan het werk en elke avond dook ik doodmoe m’n bed in.”

Na verloop van tijd begon het financieel ook wat te stagneren voor Purnot. “Alles brokkelde wat af. Kijk, het zit zo: ik heb het als traiteur goed en slecht gehad, maar als het slecht gaat, moet je dat ook tijdig beseffen. Dat heb ik naar mijn mening gedaan. Op tijd beslist om definitief de handdoek in de ring te werpen.”

De Maaseikenaar bleef daarop niet bij de pakken zitten. En dat kan je nogal letterlijk nemen. “Ik besloot vrij vlug dat het tijd was om het over een andere boeg te gooien. Ik verkocht mijn bazaar en zoals je misschien kan zien (zegt hij terwijl hij in zijn camion schuifelt, nvdr.) ben ik geen ‘stilzitter’. In de periode dat ik zonder werk zat verveelde ik me vrij snel en dan ben ik holderdebolder in de pakketdienst gerold. Dat begint door met een busje de Belgische en internationale wegen af te schuimen, maar dat eindigt met een of meerdere trucks. Na enkele jaren raakte ik dan in gesprek met Rudi van ATL. En ja, lang heb ik niet getwijfeld om dan de overstap naar Group-GTS te maken. De loftrompet die Rudi stak, dat kon ik niet laten liggen”, lacht Purnot.

”Nu werk ik al meer dan zes jaar voor Ben Geybels en Group-GTS. En ik moet zeggen, ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar ik kan niet tussen vier muren zitten. Ik ben graag op de baan en geniet ervan om bezig te zijn met iets wat ik graag doe. Zolang er variatie in de job zit, ben ik tevreden. Dat is bij Group-GTS meer dan het geval. De ene dag mag ik naar Duitsland, maar de andere dag mag ik bijvoorbeeld wat in en rond Geel pendelen. Ideaal voor mij.”

Correct betaald

Purnot laat zich ook nog een tweede reden ontvallen waarom hij nu juist voor Group-GTS en niet voor andere transportbedrijven koos. “Je gaat lachen, maar ik ga het gewoon zeggen. Group-GTS betaalt tenminste correct en op tijd. Dat kan je van veel andere concurrenten niet zeggen. We hoeven daar toch niet over rond de pot te draaien zeker. Vanaf de eerste dag dat ik hier ben, ben ik zonder uitzondering correct betaald geweest. Daarvoor ben ik CEO Ben en zijn team zeer dankbaar. Mijn band met hem is ook zeer goed. Op zijn trouwdag heb ik ‘m een berichtje gestuurd en wanneer je hem tegenkomt komt hij altijd een praatje maken. Dat zijn de kleine dingen, maar die worden wel het meest geapprecieerd.”

En toch kunnen we er niet omheen: het beroep van truckchauffeur blijft een risico. Je maakt lange dagen, bent niet veel thuis en dat heeft natuurlijk ook al eens invloed op het gezinsleven. “Dat is helemaal juist. Ik ben ondertussen al aan mijn derde vrouw toe”, knipoogt Purnot. “Dan weet je het wel zeker. Maar zij begrijpt het truckersbestaan. Al is het effectief zo dat je bijna nooit thuis bent. Zelfs slapen doe ik meer dan regelmatig in de truck, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Je moet genoeg passie hebben, anders hou je het niet vol.”

“Ik ben nu 61 jaar oud, maar als mijn gezondheid het toelaat wil ik dit gerust nog een jaar of vijf, zes doen en zo mijn carrière bij Group-GTS afsluiten. Eigenlijk kan je het zo stellen: Met de vrachtwagen rijden is mijn werk, maar ook mijn hobby. Ik heb persoonlijk nooit iets te klagen gehad. Group-GTS is een uitstekende werkgever, anders zou ik hier ook niet zo lang blijven. Ik kan het dus alleen maar aanraden. Een score op tien? Een dikke negen”, sluit de aimabele man af.

Mathias Vranckx

Wij zoeken nog steeds chauffeurs!

Bekijk de vacature en solliciteer

Chauffeur CE