Perbericht GTS Van Aerde 078Group-GTS uit Tessenderlo heeft zopas Gebroeders Van Aerde overgenomen. Deze bekende firma beschikt over een zeer strategische locatie in Kallo op de Antwerpse Linkeroever. Veel details zijn er nog niet vrijgegeven.

Group-GTS is sinds 2014 de nieuwe naam van GTS, de transportfirma van de familie Geybels. Deze naamsverandering moest benadrukken dat de dienstverlening door de jaren heen werd uitgebreid naar toegevoegdewaardediensten en trimodalisme. In het kader van die expansie werd dat jaar TDS Logistics overgenomen.

Hierdoor groeide de vloot uit tot 210 trucks, 170 polyvalente containerchassis en 130 huiftrailers. Er werd tevens geïnvesteerd in magazijnruimtes op diverse locaties naast de E313-autosnelweg en het Albertkanaal (Antwerpen, Laakdal en Tessenderlo).

Strategische overname

Nu wordt dus een bijkomende strategische stap gezet met de overname van Gebroeders van Aerde. Ook dat bedrijf is zowel actief in transport als logistiek (onder andere voor Gyproc). Door de overname bekomt Group-GTS ook een strategische aanwezigheid op de Antwerpse Linkeroever, nabij het Deurganckdok.

Door de overname wordt het conventionele transportnetwerk van GTS binnen West-Europa versterkt en worden synergiën op gebied van containertrucking, logistiek en overslag nagestreefd. De kernactiviteiten focussen zich met name op de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

Na de transactie beschikt de groep nu over bijna 350 trekkende eenheden en 500 trailers en chassis. Tevens groeit het magazijnareaal tot ruim 40.000 m².

Group-GTS uit Tessenderlo heeft per 3 mei het transport- en logistiekbedrijf Gebr. Van Aerde overgenomen. De zeer strategische locatie in Kallo speelde een grote rol bij deze overname, verklaarde Ben Geybels, manager van Group-GTS aan Flows.

Bron: Flows

Flows