Group-GTS breidt wagenpark uit met LNG-trucks

The future is green. Dat hebben we bij Group-GTS goed begrepen. Begin mei namen we daarom onze eerste LNG-trucks in gebruik. Met enige fierheid stellen we onze uitgebreide vloot voor: milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord.

IMPACT OP HET MILIEU:
een LNG-motor stoot niet alleen minder CO2 uit dan een dieselmotor,
hij draait ook beduidend stiller.

LNG: duurzaam alternatief voor diesel

Liquid Natural Gas (LNG) is de brandstof die de motors nu doet draaien. Enkel voor de ontsteking hebben we nog een minimale hoeveelheid diesel nodig. Dat is eigen aan het ‘dual fuel’-systeem van Volvo Trucks, die als meest geschikte leverancier uit onze tests kwamen.

0 km met volle tank
per truck

De troeven van onze nieuwe aanwinst? In de eerste plaats de impact op het milieu: een LNG-motor stoot niet alleen minder CO2 uit dan een dieselmotor, hij draait ook beduidend stiller. En dat bij identieke rijprestaties. Voor onze chauffeurs volstaat een korte opleiding in het tanken, verder staan hun geen speciale voorbereidingen of moeilijkheden te wachten. Bovendien verwachten we – net als met onze dieseltrucks – 1.000.000 km per truck te halen.

Group-GTS in de voortrekkersrol

Group-GTS wil op elk vlak een betrouwbare transportpartner zijn. Een duurzaamheidsbeleid is daarbij niet weg te denken. We trekken resoluut de kaart van het milieu, en we weten dat we het nu moeten doen. In die voortrekkersrol is het normaal dat we al eens op een uitdaging stoten. Het beperkte netwerk van LNG-stations om een voorbeeld te noemen. Maar we zouden Group-GTS niet zijn als we al niet intern aan een oplossing sleutelden.

Het vergt natuurlijk een investering, dat kunnen we niet ontkennen. In aankoop is een LNG-truck flink wat duurder dan de dieselversie, zelfs na aftrek van de ecologiepremie. Al is de LNG-motor dan weer zuiniger in verbruik: er komt toch flink wat rekenwerk aan te pas om de investering te laten renderen. Maar Group-GTS kiest er bewust voor om een duurzame weg in te slaan, en met onze LNG-trucks op nauwkeurig uitgekiende trajecten hebben we de eerste stap alvast gezet.

The future is GREEN

Group-GTS voorziet nog een uitbreiding van het aantal LNG-truck voor het einde van dit jaar. Daarnaast volgen we ook de ontwikkelingen rond andere alternatieve brandstoffen nauwgezet op, met bijzondere aandacht voor de tests met waterstof- en elektromotoren. Op die manier blijven we alert voor evoluties aangaande het milieu en kunnen we er snel op inspelen. Omdat de toekomst groen is!