‘FLEET & greet’, afdeling in de kijker

Geen transportbedrijf zonder vloot natuurlijk. Tijd dus om onze afdeling Fleet onder de loep te nemen. En met wie doen we dat beter dan met Fleet Coordinator Bart Verbeek? Sinds mei 2020 deel van de Group-GTS familie. Gepassioneerd door automobiel en met 20 jaar ervaring in wagenpark- & vlootbeheer dé geknipte man om de afdeling te leiden.

Fleet, dat is veel meer dan alleen ons wagenpark en rollend materieel. Het is brandstofbeheer, onderhoud en – in een sector waar de winstmarges klein zijn – niet onbelangrijk: kostencontrole. “Zoeken naar vernieuwingen, duurzame weliswaar en met langetermijnvisie. Niet zomaar op de eerste groene trein springen die voorbij komt. Neen, doordacht uitzoeken wat rendabel is en een goed evenwicht vinden tussen ecologisch en economisch,” licht Bart toe.

Daar waar het vroeger stopte bij de euronormering, gaat sustainability vandaag een stap verder. Ook voor de afdeling Fleet van Group-GTS een belangrijk aandachtspunt. Bart legt uit: “Zo hebben we al 2 HVO trucks en 16 LNG voertuigen bollen. Maar we zitten niet stil en mikken op vergroening van de vloot met verschillende opties.” Bart en zijn team houden de vernieuwingen van de vrachtwagenbouwers aandachtig in de gaten, echter voeren ze niet klakkeloos door. Een duidelijke toekomstvisie staat voorop.

Om die hele vloot van maar liefst 700 trailers en chassis te monitoren, rekent het team op hun track & trace programma’s. Voor hen de directe link met de realiteit. In één klik weten ze waar in Europa welke wagen zich bevindt. Ook keuringsbewijzen, onderhoudsbeurten worden nauwgezet in het oog gehouden. Want een jonge, goed onderhouden vloot is essentieel voor de bedrijfszekerheid.

Olie in je bloed

Fleet is ook luisteren naar de noden van de business en oplossingen aanreiken. Nauw samenwerken met Planning, HR, Warehousing en de commerciële mensen. Of zoals Bart het zo mooi omschrijft: “Als Fleet een orgaan in het menselijk lichaam was, zou het de lever zijn.” Van vitaal belang dus voor een logistieke organisatie.

Om binnen de afdeling Fleet te werken moet je toch wel een bepaalde passie en gedrevenheid hebben. Het is geen 9 to 5. Onze Group-GTS wagens rijden 24 op 24, 7 op 7. Dan gebeuren er al eens onverwachte dingen, zoals ’s nachts uit bed gebeld worden voor lekke band. Ook dan staat het Fleet team paraat om de nodige ondersteuning te bieden. “Er moet een bepaald percentage olie in je bloed zitten om dit te kunnen doen,” voegt Bart nog toe.

De passie voor de job is opvallend en de rode draad doorheen het hele gesprek. Bart kwam bij Group-GTS terecht in volle coronacrisis, maar benadrukt de warmte van de firma. En dat is meteen ook wat Verbeek tijdens het thuiswerken het meeste mist, dat nauwe contact en de fijne momenten met de collega’s. Familiebedrijf is bij Group-GTS geen loos begrip.

Maak kennis met onze vloot & onze mogelijkheden.

meer info