CEO Ben Geybels laat jongeren floreren
in project LOCAL HEROES

Geybels en Group-GTS hebben een duidelijk plan voor ogen. Ze willen lokale, beloftevolle sporters uit de Kempen een duwtje in de rug geven. Werktitel van het idee is LOCAL HEROES en verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd. Van een G-sporter in de zwemdiscipline (Jef Groenen), over voetbalclub Berg en Dal, een multisport-team, een wielerclub, een atletiekclub en jonge BMX’ers  tot een uitzonderlijk looptalent genaamd Wout Daniëls. Voor onze eerste uitgave van de maandelijkse nieuwsbrief gingen we bij hem langs.

De Meerhoutenaar uit deelgemeente Zittaart werkte zich de afgelopen jaren op naar het hoofdtoneel van de internationale loopwereld. Enkele dagen geleden vertoefde Wout nog op trainingsstage in het Afrikaanse Kenia, maar wij wisten hem nog net op tijd te strikken voor een amusant gesprek over zijn verwezenlijkingen, toekomstdoelen en de samenwerking met Group-GTS.

Group-GTS zet zich dolenthousiast in voor lokale sportersgemeenschap

Vertel eens Wout, hoe is het allemaal begonnen voor jou?

“Goh, dat gaat eigenlijk al een tijdje terug. Ik heb tot mijn achttiende of negentiende gevoetbald en dan de overgang naar het lopen gemaakt door een vriend van mij. Die ging de Marathon van Antwerpen lopen en ik besloot me dan ook maar in dit avontuur te gooien. Een poos later werd ik dan gecontacteerd door een atletiektrainer uit Tessenderlo. Hij vond dat ik talent had en spoorde me aan om eens in zijn club te komen lopen. Dat deed ik, en zo is de bal aan het rollen gegaan.”

“Vervolgens heb ik deelgenomen aan de Marathon van Brussel en daar heb ik mezelf overtroffen. Ik liep een tijd van 2 uur en 52 minuten en was daarmee de zesde Belg. Vanaf toen had ik de smaak van het lopen definitief te pakken. Ik was hyperambitieus en stortte me ineens met mijn kameraad Laurens Verluyten ook op het triatlonavontuur.”

“Al werd dat niet echt een succes: in het zwemmen en fietsen kwam ik wat tekort. En ook dat terugknokken na een val was er te veel aan. Tenslotte richtte ik me ook nog tot duathlon, maar ook dat had z’n voor –en nadelen. Ik kreeg op een gegeven moment zelfs bijna een profcontract van Bloso, maar de passie en de aanleg voor het lopen waren te groot. Krijn Van Koolwijk (nam voor België in de loopdiscipline aan meerdere EK’s en WK’s deel, nvdr.) en Mats Lunders (liep onder meer al tegen viervoudig Olympisch kampioen Mo Farah, nvdr.) zwierden me adelbrieven naar het hoofd en toen wist ik het. Sinds vorig jaar spits ik me volledig op het lopen toe en dat gaat goed.”

Meer dan goed blijkbaar, want ook Group-GTS contacteerde je voor een intensieve samenwerking. Hoe zou je die coöperatie beschrijven?

Schrijf je je succes dan ook deels toe aan Group-GTS?

“We werken nog niet zo lang samen, sinds april 2019, maar ik voelde eigenlijk vanaf minuut één al een klik. Ik ben via-via met grote baas Ben Geybels in contact gekomen en ik moet zeggen dat ik het in ons eerste gesprek over de telefoon al een aimabele man vond. We zijn natuurlijk ook van dezelfde streek, dat helpt misschien wel een beetje,” knipoogt Daniëls.

“Wat ik ook enorm aan Ben en Group-GTS apprecieer, is dat ze mij de nodige vrijheid geven. Ze zeggen niet: je moet dit of dat doen, en dat is echt een verademing. Group-GTS legt me geen druk op en daardoor presteer ik juist beter. Daarbij komt nog dat Ben regelmatig naar mijn wedstrijden komt kijken hoewel hij een erg drukbezet man is. Dan kan je in de wedstrijd nog net dat tikkeltje meer. Ik denk daarom echt dat het langs beide kanten extreem juist aanvoelt en ik hoop om op langere termijn met Group-GTS te kunnen blijven samenwerken.”

“Zeker wel! Het is het totaalplaatje. Group-GTS is een miljoenenbedrijf en dat brengt gezonde druk met zich mee, maar daarnaast geeft het me ook een zekere trots om hen te mogen vertegenwoordigen. Dankzij de transportfirma maak ik aanspraak op betere begeleiding dan voorheen. Dat geeft moed.”

“Weet je wat het eigenlijk is? Ben, Group-GTS en ik hebben heel wat met elkaar gemeen. We zijn allen standvastig en hebben een duidelijke visie. Ik kan een heel goede, persoonlijke babbel met hem hebben, maar een minuut later kunnen we ook serieus over zaken spreken. We zijn echt uit hetzelfde hout gesneden. Hij mag met Group-GTS dan eensuccesvol bedrijf leiden, Ben is altijd normaal gebleven. Dat zie niet alleen ik, maar iedereen die hem kent.”

Kun je Group-GTS en Ben Geybels in drie woorden beschrijven?

Als je er daar eentje mocht uitpikken, welke zou je het liefst aan je erelijst toevoegen?

“Joviaal, rechtuit en respectvol. Bij Group-GTS wordt er niet rond de pot gedraaid en dat is hoe ik het graag heb. Zoals ik al zei hebben we beiden duidelijke doelstellingen en we weten waar we naartoe willen. Mijn persoonlijke hoofddoelen die in het verschiet liggen zijn de 3 kilometer van Huizingen en Kessel-Lo, het BK 5000 meter op de Heizel en ten slotte val ik op 4 september in Tessenderlo nog een clubrecord op een afstand van twee mijl aan.”

“Liefst het BK natuurlijk, maar ik weet ook dat dit enorm moeilijk wordt. Ik ben nog maar 23 hé. Maar binnen 6-7 jaar zou ik wel graag op het podium staan in een Belgisch kampioenschap. Voor nu maak ik vooral een hoofddoel van Huizingen en Kessel-Lo. Daar zou ik graag onder de 8 minuten en 20 seconden lopen. Het verbreken van het clubrecord in Tessenderlo zou dan de kers op de taart zijn om het seizoen mooi af te sluiten. De mensen van Group-GTS zijn allen welkom om me naar de overwinning te komen schreeuwen,” sluit Daniëls met een kwinkslag af.

Mathias Vranckx