Bye papierwinkel – hello e-CMR

De CMR heeft in onze sector zowat de status van cultureel erfgoed. Maar efficiënt kunnen we de papieren versie niet bepaald noemen. Tijd voor een oplossing die wel doeltreffend, transparant en futureproof is. Welkom digitale vrachtbrief, hello e-CMR!

De e-CMR heeft niets dan voordelen

Group-GTS gaat voluit voor digitaal

Klaar voor de e-CMR

Eigenlijk is het amper te geloven. Terwijl de transportwereld in snel tempo digitaliseert en nieuwe toepassingen als paddenstoelen uit de grond rijzen, blijft de papieren vrachtbrief onverwoestbaar. Geen vracht die afgehandeld kan worden zonder ondertekende CMR. Toegegeven, aan de vierkleurige documenten hangt wel wat nostalgie vast. Toch kiest Group-GTS bewust voor de digitale versnelling. Omdat de e-CMR de dingen nu eenmaal sneller, duidelijker en eenvoudiger maakt.

Als transporteur hebben we er natuurlijk baat bij om snel te kunnen schakelen. Ons digitaal dossier is onmiddellijk na de levering compleet – dat was met de papieren CMR wel even anders. Maar ook voor onze klanten biedt het systeem niets dan voordelen. De digitale vrachtbrieven circuleren via een webportal. Als klant kan je te allen tijde de status van je zending online opvolgen. Anomalieën worden onmiddellijk zichtbaar – en doet er zich schade voor, dan documenteer je dat eenvoudig met foto’s in bijlage. Van transparantie gesproken!

Redenen genoeg dus voor Group-GTS om zo snel mogelijk met die digitale vrachtbrief van start te gaan. Begin 2019 startten we een testfase. Nadat de eerste positieve resultaten binnenliepen, besloten we om zo snel mogelijk onze vloot uit te rusten met een tablet. Die hebben de chauffeurs nodig voor een vlotte afhandeling van de e-CMR. De meeste wagens die in de Benelux circuleren, zijn er intussen klaar voor. En nu maar hopen dat ook andere Europese landen mee in het digitale verhaal stappen.

Met een e-CMR moeten transportdocumenten maar één keer worden opgemaakt, waarna ze onmiddellijk zichtbaar zijn voor de verzender, de transporteur èn de ontvanger. Geen dubbele documenten meer, gedaan met gegevens overtypen, een foutenmarge die beduidend kleiner wordt. Zelfs laad- en lostijden kunnen automatisch mee worden verwerkt. En de administratieve vereenvoudiging bij Group-GTS, daar profiteer jij als klant ook van. Want onze bedienden kunnen zich nu nog meer toeleggen op wat echt telt: een kwalitatieve klantenservice.

Niets dan voordelen

Nog niet helemaal overtuigd? We zetten graag de belangrijkste troeven van de e-CMR op een rijtje:

  • Geef zelf je orders in via het portal

  • Raadpleeg de status van al je dossiers, 24/7

  • Duidelijk afgetekende transportdocumenten, onmiddellijk beschikbaar

  • Hogere efficiëntie werkt kostprijsverlagend

Neem voor meer informatie of vragen zeker contact op met een van onze medewerkers. Zo gaan we binnenkort allemaal digitaal.