Boy Van Eesbeke stuwt Business Unit Logistics vooruit

Group-GTS groeit, dat ontging je vast niet de afgelopen maanden. Groeien doen we niet alleen in onze workforce, ook in onze aanpak. We zetten vol in op professionalisering. Om onze nieuwe Business Unit Logistics te leiden, sprong Boy van Eesbeke op de kar, al is in onze sector ‘op de trailer’ eerder toepasselijk. Zijn focus ligt op het duurzaam ontwikkelen en commercialiseren van de bestaande & nieuwe magazijnen.

Boy, waar situeert de Business Unit Logistics zich binnen Group-GTS?

“Logistics is één van de vier Business Units binnen de groep. De andere drie zijn BU Containertransport, BU Conventioneel Transport & BU Sustainability & Solutions.  Als Business Unit Manager Logistics ben ik verantwoordelijk voor de site in Kallo (75.000m²) en die in Tessenderlo (55.000m²).  Bedoeling is om deze beide terreinen verder te commercialiseren. En daar stopt het niet, want onlangs investeerden we nog in een bijkomende locatie van 45.000m² in Tessenderlo, waar we op termijn eveneens logistieke activiteiten willen uitbouwen.”

Wat moeten we zoal verstaan onder logistieke activiteiten?

“We doen vooral palletgoed, overflow, projectcargo, stripping & stuffing. In de toekomst willen we klanten ondersteuning bieden bij semiproductie, in de vorm van een joint venture met hen.”

Mooie, ambitieuze plannen. Wat is jouw rol hierin?

“Overkoepelend ben ik verantwoordelijk voor de verschillende sites, op alle vlakken: operationeel, administratief, commercieel, people en P&L. Operationeel met oog voor kwaliteit, productiviteit en veiligheid. Administratief houdt in dat we zorgen voor de juiste systemen, zodat onze mensen hun job optimaal kunnen uitvoeren. Zo rollen we in december een nieuw WMS uit, een grote meerwaarde naar rapportering en werking.

Commercieel gezien waak ik erover dat onze sites rendabel blijven, nieuwe activiteiten aantrekken en de kosten goed afwegen om er een gezond business model aan over te houden. Ik werk nauw samen met onze sales mensen en speel een actieve rol in klantenbezoeken.

Er is ook nog het People luik, diepgeworteld in het Group-GTS DNA. Per site is het de bedoeling dat iemand op termijn de dagelijkse rol van Operations Manager op zich neemt, die dan op zijn of haar beurt aan mij rapporteert. Toch probeer ik dagelijks op de werkvloer te komen en al onze mensen bij naam te kennen. Ik wil toegankelijk zijn, hun verhaal kennen en hen alle mogelijke tools en werkmiddelen garanderen.

Tot slot is er P&L, Profit & Loss, een gevolg van het commerciële luik. Zo houden we de omzet en kosten van de sites in de gaten. Met het oog op onze rendabiliteit en verdere groei in de toekomst.”

Klinkt als een hele verantwoordelijkheid, Boy. Dat leer je niet op de schoolbanken. Waar deed je eerdere werkervaring op?

“Voor ik bij Group-GTS terechtkwam, bekleedde ik een gelijkaardige functie als Site Manager van een packed chemical plant in de Antwerpse haven, bij Broekman Logistics. Daarvoor was ik Assistant Operational Manager bij Tabaknatie. Waardevolle werkervaringen die ik meeneem in m’n nieuwe job.”

Wat maakt dat je koos voor de uitdaging binnen Group-GTS?

“De reden dat ik aan boord kwam is vrij eenvoudig: Group-GTS koppelt het familiale karakter naadloos aan de zakelijke kant. De neuzen staan in dezelfde richting. De groep staat open voor ideeën. Samen met het team krijg ik de kans om in te zetten op beleid: structuur creëren rond veiligheid, persoonlijkheid en optimalisatie. Met Kallo zijn we gericht op de havens van Antwerpen en Zeebrugge. De sites in Tessenderlo zijn dé uitvalsbasis richting Ruhrgebied en Oost-Europa. Ik zie mooie groeimogelijkheden voor morgen.”

Word charter transport partner